Рада все-таки призначила Марченка та Степанова міністрами: хто дав голоси, яких бракувало

Читать на русском

Верховна рада на другому позачерговому засіданні відмовилася призначити Максима Степанова міністром охорони здоров'я, а Сергія Марченка – міністром фінансів. Однак Кабінет міністрів знову вніс ці постанови, і вже на іншому засіданні голоси за ці кандидатури знайшлися. «Слово і Діло» розібралося, за рахунок кого постанови набрали необхідну кількість голосів.

Постанова про призначення Максима Степанова міністром набрала цього разу 246 голосів (уперше тільки 217), ніхто не виступив «проти», 73 – утрималися, 27 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 195 голосів «за», на 13 голосів більше. Передумали деякі депутати «Опозиційної платформи» – плюс три голоси, всього 21 «за». «Європейська солідарність», «Голос» і «Батьківщина» свою позицію щодо призначення Степанова не поміняли.

На три голоси більше – 8 «за» – дала група «За майбутнє». У позафракційних депутатів навпаки на один голос стало менше – 9 «за». Кардинально змінила свою позицію група «Довіра» – уперше нардепи дали тільки два голоси, а вдруге – 13.

Постанову про призначення Сергія Марченка головою Мінфіну підтримали 256 депутатів (вперше було 223), ніхто не виступив проти (Людмила Марченко, яка минулого разу була проти, цього разу утрималася), 67 – утрималися, 23 – не голосували.

«Слуги народу» дали на 29 голосів більше – 212 «за». «Опозиційна платформа», як і раніше, утрималася, «Європейська солідарність» і «Батьківщина» знову не дали голосів. Група «За майбутнє» дала на два голоси більше – 5 «за», також на два голоси більше дали позафракційні нардепи. «Голос» і «Довіра» свою позицію зберегли.

Нагадаємо, подивитися перше голосування за призначення Сергія Марченка та Максима Степанова можна на наших інфографіках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: