Кабмін ухвалив постанову про можливість роботи в режимі онлайн

Читать на русском
За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, небезпека поширення COVID-19 в Україні залишається стабільно високою і про це свідчить статистика захворюваності.
Економічна правда

Кабмін схвалив рішення про перехід на роботу в режимі онлайн.

Відповідну постанову затвердили сьогодні на засіданні уряду.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, небезпека поширення COVID-19 в Україні залишається стабільно високою і про це свідчить статистика захворюваності.

Адаптивний карантин: чи допомагає зонування зупинити падіння економікиАдаптивний карантин повинен включати зонування з тією метою, щоб влада направляла ресурси у проблемні міста, вважає експерт.

«Для забезпечення безперебійної роботи Кабінету міністрів України я вважаю за необхідне схвалити постанову про можливості проводити засідання уряду в режимі онлайн. Верховна рада вже перейшла - комітети проходять в такому режимі», - зазначив він.

Шмигаль додав, що уряд не обов'язково переходитиме на віддалену роботу, але альтернативний план в умовах підвищених загроз COVID-19 має бути.

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов також написав на своєму Telegram-каналі, що уряд уже передбачив можливість брати участь у засіданні дистанційно.

«Тепер ми розширюємо цю норму регламенту, що дозволить нам взагалі проводити засідання в онлайні, а також перевести в такий режим роботи урядові комітети, які є постійними органами для узгодження проєктів нормативно-правових документів, які виносяться на засідання уряду», - зазначив він .

За його словами, регламент доповнено нормою про можливість проведення онлайн-засідань.

«З метою реалізації зазначеної регламентної норми виникла необхідність врегулювати процедурні питання, пов'язані з організацією проведення таких засідань», - додав він.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 2495 осіб, зафіксували 51 летальний випадок, 1015 пацієнтів одужали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: