Початок навчального року: що повинні встигнути школи перед посиленням карантину

Читать на русском
Микола Скибаексперт напрямку "Освіта", UIF

Сьогодні, 1 вересня, в українських школах розпочався новий навчальний рік. Вперше свято Дня знань, а також сам процес навчання, буде організовано з урахуванням пандемії і карантинних обмежень. У коментарі «Слово і діло» експерт напряму «Освіта» аналітичного центру «Український інститут майбутнього» Микола Скиба відзначив, що необхідно систематизувати та вивчити досвід дистанційного навчання, а також розробити систему стимулів для учнів.

«За цей час, перш за все, необхідно навчити дітей користуватися джерелами, навчатися самим та заохотити. Бо якраз відсутність стимулів є проблемою для дітей у дистанційному навчанні. Тому, що в школі є для цього умови і інструменти. По-друге, треба підготувати добірки матеріалів», - сказав Скиба.

Він додав, що велика кількість педагогічних працівників готова до переходу на дистанційне навчання в новому навчальному році.

Навчальний рік під час епідемії: чи опиняться вчителі в зоні ризикуРизик появи спалаху захворюваності в навчальних закладах зростає через те, що діти є найчастіше безсимптомними носіями коронавірусу, вважає експерт.

«Минулий семестр – це великий досвід. Тисячі педагогів брали в цьому участь і від цього треба відштовхуватися. Це і різні методи, і досить багато онлайн ресурсів та цифрових лабораторій, які почали використовувати. Цей досвід потрібно вивчити та систематизувати», - додав він.

Як відомо, МОЗ оновило правила для навчання в школах під час пандемії. Перший урок в школах 1 вересня присвятили коронавірусу і карантину.

Крім того, українським школярам можуть зробити додаткові канікули через майбутні місцеві вибори.

Нагадаємо, з 1 вересня в українських школах навчання буде проходити за новими правилами у зв'язку з карантином через пандемію. Зокрема, учням 1-4 класів дозволять перебувати в школах без масок і респіраторів. Якщо в учня виявлять коронавірус, то на самоізоляцію відправлять весь клас.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: