Степанов прокоментував рішення КСУ щодо карантину

Читать на русском
Глава МОЗ Максим Степанов висловився з приводу рішення КСУ щодо неконституційності деяких карантинних обмежень.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов висловився з приводу рішення Конституційного суду України щодо неконституційності деяких карантинних обмежень.

Глава МОЗ на брифінгу у вівторок, 1 вересня, заявив, що в рішенні КСУ немає нічого з приводу компетенції міністерства.

Неконституційний карантин: які наслідки матиме рішення КСУ щодо коронавірусних обмеженьРішення Конституційного суду про невідповідність карантинних обмежень не матиме наслідків, вважає експерт

«Те, що стосується нашої компетенції, МОЗ, щодо обмежувальних заходів, саме протиепідемічних, там в рішенні суду з цього приводу нічого не було», - зазначив він.

За його словами, в країні діє ідеальна модель адаптивного карантину. Карантин посилюють в регіонах в залежності від рівня епідеміологічної небезпеки.

Повернення до жорсткого карантину можливо тільки в тому випадку, якщо показники МОЗ погіршаться у всіх регіонах, нагадав Степанов.

Як відомо, на початку липня Конституційний суд почав розглядати законність запровадження карантину. А 28 серпня КСУ визнав неконституційними деякі обмеження карантину на території країни (зокрема - обмеження на роботу громадського транспорту).

Також повідомлялося, що влада Івано-Франківська хоче судитися з Кабміном через зони карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: