Офіс генпрокурора назвав причину Іловайської трагедії

Читать на русском
Офіс генпрокурора України назвав єдиний фактор, який призвів до загибелі понад 300 українських військових під Іловайськом у серпні 2014 року.

Офіс генпрокурора України назвав єдиний фактор, який призвів до загибелі понад 300 українських військових під Іловайськом у серпні 2014 року. Прокуратура вважає, що Іловайська трагедія сталася через наймасштабніше пряме вторгнення Росії.

Про це йдеться в заяві Офісу генпрокурора до шостих роковин Іловайської трагедії, пише пресслужба відомства 21 серпня.

Шоста річниця початку АТО: цифри і фактиВійна на Донбасі забрала життя щонайменше 13,2 тисячі людей. Жертвами окупації на сході України стали понад 40 тисяч осіб, включаючи поранених та переселенців.

Як встановила прокуратура, в період з 24-25 серпня українські сили потрапили в оточення ВС РФ і проросійських бойовиків. На той час Збройні сили Росії складалися з 3500 осіб особового складу, близько 60 танків, 320 бронемашин, 60 гармат, 45 мінометів і 5 протитанкових ракетних комплексів.

Після цього, 26-28 серпня, між українською і російською сторонами почалися переговори про надання безпечних коридорів для виходу українських військових з оточення. Проте 29 серпня 2014 року Генштаб РФ дав наказ розстріляти з важкого озброєння колони українських військових під час виходу з оточення.

Критичне співвідношення військових сил України з підрозділами ЗС РФ і проросійських бойовиків і призвели до масштабних втрат з української сторони. Під час бойових дій 366 українських військових загинули, 429 - отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 - потрапили до полону.

Раніше з Офісу президента України правоохоронці вилучили документи оперативних нарад часів Майдану і Іловайської трагедії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: