У Києві відбувається Марш захисників України

Читать на русском

Сьогодні, 24 серпня, в День Незалежності України в Києві проходить Марш захисників країни, організований Рухом ветеранів та фондом «Вернись живим».
Укрінформ

Сьогодні, 24 серпня, в День Незалежності України в Києві проходить Марш захисників країни, організований Рухом ветеранів та фондом «Повернись живим».

Трансляцію вів Укрінформ.

Так, о 11:00 від парку Шевченка рушила колона з декількох сотень людей. Марш пройшов по бульвару Тараса Шевченка до Бессарабської площі, а далі - по центральній вулиці столиці - Хрещатику через Майдан Незалежності до Європейської площі, де відбудеться акція «З незалежністю не жартують».

Демографічна ситуація в Україні в період незалежностіВ Україні за період незалежності народилося 13,3 мільйона дітей. У цілому рівень народжуваності з 1991 року знизився вдвічі.

Всього ветерани війни на Донбасі сформували 48 колон. Попереду Маршу йдуть матері та члени сімей загиблих військовослужбовців, родичі вбитих на Майдані під час Революції Гідності, а також ті, хто отримав поранення в боях на Донбасі українські військові.

Учасники Маршу несли державні та червоно-чорні прапори, також були помічені біло-червоні білоруські прапори. Партійна символіка на марші відсутня.

День незалежності: Україна у фактах і цифрахСлово і Діло

У колоні також йшли активісти з гаслом #Free, які намагались привернути увагу до обвинувачених у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугар. Учасники цієї колони були одягнені в футболки з портретами фігурантів цієї справи.

Поруч чергують поліція, поліція діалогу, медичні бригади.

Нагадаємо, в Україні святкують День Незалежності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: