Посилення карантину: чи витримає Україна нові обмеження

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

В Україні збільшується кількість шпиталізованих із коронавірусом, у разі зняття карантину лікарні будуть переповнені, заявив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Водночас головний санітарний лікар повідомив, що також не виключає повернення до жорсткого карантину. У коментарі «Слово і діло» політтехнолог Олексій Голобуцький зазначив, що карантин чи посилення обмежувальних заходів не вирішить проблему, але погіршить економічну ситуацію в країні.

«По-перше, навіть, якщо комусь спаде на думку посилити карантин, цю ідею, думаю, не підтримають. Робити більш жорсткий карантин немає сенсу, бо ми бачимо, як на це реагує місцева влада. По-друге, це остаточно завалить економіку. Більшість населення навіть не вірить у коронавірус. Економічно активне населення, звісно, ставиться серйозніше, але в них немає іншого виходу. Вони продовжують працювати», – сказав Голобуцький.

Скасування карантину призведе до катастрофи – СтепановВ Україні збільшується кількість шпиталізованих з коронавірусом, у разі зняття карантину лікарні будуть заповнені, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Політтехнолог додав, що населення також не реагує на посилення заходів безпеки й це втрачає сенс через те, що люди звикають.

«Вірогідно, карантин провалений і не досяг своєї мети, що б не казали. Навіть превентивних заходів, наприклад, носіння маски, більшість людей не дотримується», – уточнив він.

Голобуцький зауважив, що жорсткі обмеження у всьому світі не довели своєї ефективності.

«У світі немає прикладів вдалого проходження карантину. Тому в нашій бідній країні запроваджувати жорсткий карантин – це дивно», – резюмував експерт.

Нагадаємо, в Україні зафіксували антирекорд за кількістю нових випадків коронавірусу.

Раніше в Україні оновили кольорові зони карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: