У Німеччині запровадили новий штраф за порушення карантину

Читать на русском
У Німеччині людей будуть штрафувати мінімум на 50 евро.за відмову носити маску в громадських місцях.
фото REUTERS - MATTHIAS RIETSCHEL

У Німеччині затвердили нові карантинні заходи для боротьби з поширенням COVID-19. Зокрема, людей будуть штрафувати за відмову носити маску в громадських місцях.

Про це повідомляє Deutshe Welle.

Ляшко припустив можливість повернення суворого карантину в УкраїніГоловний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що через ріст захворюваності на коронавірус є можливість, що до України повернеться суворий карантин.

Згідно з повідомленням, за відмову носити захисну маску в громадських місцях в Німеччині буде передбачений штраф в розмірі мінімум 50 євро.

При цьому наголошується, що така норма не буде діяти на території федеральної землі Саксонія-Ангальт, прем'єр якої Райнер Хазелоффа рішуче висловився проти таких заходів.

У разі порушення рекомендацій влади про відвідування країн і регіонів з високим рівнем ризику зараження коронавірусом громадяни не зможуть претендувати на компенсацію збитків внаслідок перебування на карантині.

Також повідомляється, що масові заходи в Німеччині тепер заборонені до кінця 2020 року. А уболівальників не пустять на стадіони як мінімум до кінця жовтня.

Нагадаємо, на початку серпня в Німеччині заявили про початок другої хвилі коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: