У Гродно силовики застосували сльозогінний газ при розгоні мітингувальників

Читать на русском
ОМОН застосував сльозогінний газ при розгоні учасників акції протесту в Білорусі. Мітингувальники зібралися біля Жовтневого РВВС.
Фото - 24tv.ua

ОМОН застосував сльозогінний газ при розгоні учасників акції протесту в Білорусі. Мітингувальники зібралися біля Жовтневого РВВС.

Про це повідомляє телеканал «Белсат».

Вибори президента Білорусі: хронологія подійУ Білорусі 9 серпня відбулися президентські вибори. ЦВК каже про перемогу Олександра Лукашенка, в країні масові протести й затримання.

ОМОН застосував сльозогінний газ і провели затримання людей. Силовики затримали активіста Євгена Дудкіна, який виступав у РВВС і підтримує мітингувальників «Гродно Азот».

Повідомляється, коли мітингувальники розходилися, їх почали затримувати люди в цивільному одязі. Після бійок силовики застосували до них сльозогінний газ.

За інформацією місцевих ЗМІ, у вівторок, 25 серпня, на площі Незалежності в Мінську,зібралися від 2 до 5 тисяч осіб, демонстранти прийшли на акцію з біло-червоно-білими прапорами і плакатами

Нагадаємо, у Білорусі тривають протести після виборів президента.

За офіційними даними, чинний глава держави Олександр Лукашенко набрав понад 80% голосів, а його опонентка Світлана Тихановська – близько 10%. У такий результат не вірить ані штаб Тихановської, ані більшість демократичних держав. «Слово і діло» пропонує подивитися, які країни визнали Лукашенка законно обраним президентом, а які – ні.

Раніше Кулеба назвав відмінність Майдану від подій в Білорусі.

Також президент України Володимир Зеленський вважає, що влада Білорусі та суспільство мають розпочати діалог.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: