НАБУ розслідує продаж цукру Аграрного фонду за заниженими цінами

Читать на русском
У Національному бюро перевіряють продаж через електронні торги арештованим майном державного цукру за заниженими цінами.
Аграрний фонд

Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальне провадження за фактом можливого продажу за заниженими цінами цукру, який належав Державній спеціалізованій бюджетній установі «Аграрний фонд».

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 13 квітня, повідомляє «Слово і діло».

Як встановлено слідством, на виконання вимог Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» з метою формування державного інтервенційного фонду, Аграрним фондом протягом 2009-2012 років закуплено цукор-пісок буряковий та передано на зберігання відповідно до договорів складського зберігання цукру. Таке зберігання здійснювалося у складських приміщеннях, які орендує ПАТ «Аграрний фонд». На зберігання було передано ‭80 591,075‬ тон цукру.

22 липня 2019 року через електронні торги арештованим майном ДП «Сетам» Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) відбулися торги цукру-піску, який належить державі в особі Аграрного фонду та зберігається на зазначених вище складах. Як вказував детектив, досудове слідство у цій справі здійснюється щодо продажу за заниженими цінами цього цукру, що могло призвести до привласнення або заволодіння ним в особливо великому розмірі на суму приблизно 322 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ розслідує продаж державного пакету акцій АТ «Україна туристична» за заниженою ціною. Також Бюро розслідує можливе заволодіння коштами ПАТ «Укрзалізниця» на купівлі вугілля.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: