Справа «Київзеленбуду»: ВАКС заарештував ще одного підозрюваного

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув ще одне клопотання про арешт підозрюваного у справі заволодіння коштами комунального об'єднання.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд взяв під варту харківського підприємця, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до заволодіння 77,9 млн грн комунального об'єднання «Київзеленбуд».

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За словами співрозмовника, підприємця заарештували з альтернативою 8 млн грн застави. У разі внесення коштів на підозрюваного покладуть наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі Харкова без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними, свідками в кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти.

За даними «Слово і діло», йдеться про Вадима Кощія.

Раніше ВАКС взяв під варту колишнього позаштатного радника ексгенерального директора «Київзеленбуду» Михайла Наконечного Анатолія Халєєва. Альтернативою йому визначили 21 млн грн застави.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру семи особам в причетності до заволодіння майже 78 млн грн КО «Київзеленбуд». За даними слідства, у листопаді 2016 року–грудні 2017 року КО «Київзеленбуд» оголосило тендери на закупівлю спеціальної техніки для утримання зелених насаджень районів столиці. Колишній позаштатний радник гендиректора «Київзеленбуду» Халєєв, якого слідство вважає організатором корупційної схеми, за попередньою змовою із іншими посадовцями «Київзеленбуду» та приватним підприємцем фактично забезпечили перемогу у тендерах двох наперед визначених компаній, які поставили техніку за завищеними цінами.

Відповідно до висновку експерта, КО «Київзеленбуд» завдано 77,9 млн грн збитків. Слідство з'ясувало, що частину незаконно отриманих коштів учасники корупційної схеми перенаправили на рахунки іноземних компаній, а звідти – на підконтрольну учасникам схеми компанію, зареєстровану в Італії.

Нагадаємо, НАБУ розслідувало заволодіння коштами «Київзеленбуду».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: