Поліція передала до НАБУ справу Київзеленбуду

Читать на русском
Поліцейські передали справу про нанесення шкоди київському комунальному підприємству до Національного бюро.

Національна поліція передала до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження про ймовірне нанесення збитків у 54 мільйони гривень комунальному об'єднанню «Київзеленбуд».

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно фабули справи, посадовці Київзеленбуду у 2016-2017 роках нібито розробили та використовували злочину схему привласнення коштів місцевого бюджету, шляхом їх розкрадання. Так, у змові з директорами структурних підрозділів комунальних підприємств із утриманню зелених насаджень у районах Києва і залученням підконтрольних службових осіб низки комерційних фірм вони забезпечували останнім перемогу на тендерах. Після чого роботи та послуги проводяться частково із залученням працівників та техніки структурних підрозділів КО «Київзеленбуд», оскільки вказані фірми не мали власних робітників. Для перемоги в тендерах ці фірми вносили неправдиві відомості до документації щодо штату, кваліфікацій робітників та наявності власної матеріально-технічної бази.

В подальшому з цими фірмами укладалися акти виконаних робіт, на підставі яких перераховувалися кошти. Ці гроші шляхом проведення ряду операцій переводили в готівку та розподілялися між співучасниками. В результаті вказаних дій державі завдана майнова шкода у розмірі 54 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ також розслідує заволодіння коштами «Київзеленбуду». В цій справі детективи вже обшукували комунальне об'єднання, а також надіслали запит про міжнародну допомогу в справі «Київзеленбуду».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: