НАБУ розслідує заволодіння коштами «Київзеленбуду»

Читать на русском
В Антикорупційному бюро почали вивчати тендери Київзеленбуду із закупівлі імпортного обладнання.

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують кримінальне провадження про ймовірне заволодіння коштами КО «Київзеленбуд» під час закупівлі за завищеними цінами імпортного обладнання.

Про це йдеться в одній із ухвал Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, чиновники «Київзеленбуду» за попередньою змовою з посадовими особами ТОВ «Клімтехінвест», ТОВ «Фірма «Скала» та ТОВ «Технопрофсервіс» сприяли заволодінню державними коштами та легалізації зазначених грошей шляхом здійснення під виглядом оплати за поставлене обладнання банківських переказів у особливо великому розмірі на рахунки підприємств-нерезидентів.

У рамках цього провадження детективи НАБУ вивчають тендери «Київзеленбуду» щодо виконання робіт із реконструкції парків у період 2016-2018 років. При цьому встановлено, що службові особи КО «Київзеленбуд» розробили схему виконання робіт, під час якої за результатами проведення процедур державних закупівель визнавали переможцями торгів приватні фірми, в яких для виконання зазначених робіт не було кваліфікованих працівників і виробничих потужностей. За версією слідства, зазначені компанії залучали для їх виконання як субпідрядників комунальні підприємства з утримання зелених насаджень районів міста Києва, підконтрольні «Київзеленбуду». Також ці фірми перераховували співробітникам за виконані роботи кошти, отримані від «Київзеленбуду», залишаючи собі різницю, а роботи могли бути фактично виконані зазначеними працівниками за готівкові кошти без документального оформлення.

У Бюро встановили, що посадовці фірм «Скала» та «Клімтехінвест» користуються абонентськими номерами компанії «Київстар». Детективи просили суд надати доступ до інформації за вказаними номерами. Суддя задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ перевірить рахунки компаній-фігурантів справи ЛДАРЗ.

Раніше Бюро провело новий обшук у справі проекту «Стіна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: