НАБУ і САП повідомили про підозру експосадовцям «Київзеленбуду» (доповнено)

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили низку підозр колишнім посадовим особам столичного комунального об'єднання.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у розкраданні майже 78 млн грн колишньому генеральному директору комунального об'єднання «Київзеленбуд» та ще шести особам.

Про це повідомляє пресслужба органів.

«НАБУ і САП повідомили 7 особам про підозру у розкраданні майже 78 млн грн місцевого бюджету Києва при закупівлі спеціальної техніки для комунального об'єднання «Київзеленбуд», – інформують у бюро.

Як повідомляють у НАБУ, серед підозрюваних такі особи: ексгендиректор «Київзеленбуду»; його колишній позаштатних радник, якому відводять роль організатора кримінального правопорушення; доверена особа цього позаштатного радника; ексзаступник гендиректора з комерційних питань «Київзеленбуду»; експрацівник одного із відділів «Київзеленбуду» і приватний підприємець. За даними пресслужби, колишнього позаштатного радника гендиректора «Київзеленбуду» та приватного підприємця затримали.

За інформацією «Слово і діло», організатором у справі слідство вважає Анатолія Халєєва, який був позаштатним радником колишнього гендиректора «Київзеленбуду» Михайла Наконечного, теж підозрюваним у справі. Також у справі підозрюваною є ексзаступниця гендиректора з комерційних питань «Київзеленбуду» Наталія Куракова.

За даними слідства, у листопаді 2016 року–грудні 2017 року КО «Київзеленбуд» оголосило тендери на закупівлю спеціальної техніки для утримання зелених насаджень районів столиці. Колишній позаштатний радник гендиректора «Київзеленбуду», якого слідство вважає організатором корупційної схеми, за попередньою змовою із іншими посадовцями «Київзеленбуду» та приватним підприємцем фактично забезпечили перемогу у тендерах двох наперед визначених компаній, які поставили техніку за завищеними цінами.

Відповідно до висновку експерта, КО «Київзеленбуд» завдано 77,9 млн грн збитків. Слідство з'ясувало, що частину незаконно отриманих коштів учасники корупційної схеми перенаправили на рахунки іноземних компаній, а звідти – на підконтрольну учасникам схеми компанію, зареєстровану в Італії.

Нагадаємо, НАБУ повідомило Віталію Жукову про нову підозру. Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру експосадовцям ЗСУ. Також викритому детективами чиновнику Харківської ОДА повідомили про підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: