НАБУ надіслало до Італії запит про міжнародну допомогу в справі «Київзеленбуду»

Читать на русском
В Антикорупційному бюро попросили суд надати компетентним органам Італії доступ до документів фірми.

У рамках розслідування кримінального провадження про можливі зловживання посадових осіб «Київзеленбуду» детективи НАБУ надіслали запит про міжнародну правову допомогу до Італії.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією Бюро, в 2016-2017 роках «Київзеленбуд» провів відкриті торги із закупівлі техніки для прибирання вулиць та парків. У результаті тендеру переможцями були визнані ТОВ «Клімтехінвест», ТОВ «Технопрофсервіс» і фірма «Скала». З ними «Київзеленбуд» уклав договори поставки техніки виробництва італійських компаній, а саме: 3 машини Tenax Elektra 1.0. 2017 року випуску й 4 машини Tenax Elektra 2.0. 2017 року випуску загальною вартістю 63 мільйонів гривень. Перераховану техніку ТОВ «Клімтехінвест» отримало не в компанії-виробника, а в посередника, зареєстрованого на території Чехії.

Наразі в кримінальному провадженні виникла необхідність в отриманні копій документів, що містять відомості про обставини проведення переговорів та укладення компанією Tenax International S.r.l. контрактів із продажу зазначених машин для прибирання вулиць. Зокрема, НАБУ цікавлять відомості про вартість техніки, вартості продажу компанією Tenax International Srl у 2017 році аналогічної техніки комунальним (муніципальним) підприємствам інших європейських країн та інших документів.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ розслідує заволодіння коштами «Київзеленбуду».

Раніше мера Києва Віталія Кличка просять перевірити факти корупції в «Київзеленбуді».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: