НАБУ обшукувало «Київзеленбуд» у справі заволодіння грошима

Читать на русском
Антикорупційне бюро понад місяць тому проводило слідчі дії в приміщеннях Київзеленбуду в справі заволодіння.

У межах розслідування кримінальної виробництва про можливі зловживання посадових осіб комунального об'єднання «Київзеленбуд» детективи НАБУ провели обшук у приміщеннях підприємства.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що обшук був проведений на підставі ухвали суду від 13 липня з метою вилучення в тому числі документів та електронних носіїв інформації. Вилучені речі постановою детектива НАБУ визнані речовими доказами.

Як відомо, в 2016-2017 роках «Київзеленбуд» провів відкриті торги із закупівлі техніки для прибирання вулиць і парків. У результаті тендеру переможцями були визнані ТОВ «Клімтехінвест», ТОВ «Технопрофсервіс» і фірма «Скала». З ними «Київзеленбуд» уклав договори поставки техніки виробництва італійських компаній, а саме: 3 машини Tenax Elektra 1.0. 2017 року випуску та 4 машини Tenax Elektra 2.0. 2017 року випуску загальною вартістю 63 мільйони гривень. Перераховану техніку ТОВ «Клімтехінвест» отримало не в компанії-виробника, а в посередника, зареєстрованого на території Чехії. За неї підприємство, вочевидь, переплатило.

Нагадаємо, НАБУ розслідує заволодіння коштами «Київзеленбуду».

Раніше Бюро надіслало до Італії запит про міжнародну допомогу в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: