Рада підвищила мінімальну зарплату: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада ухвалила закон, який передбачає підвищення мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень з 1 вересня 2020 року. Зміни до державного бюджету ініціював президент Володимир Зеленський. «Слово і діло» пропонує подивитися, як депутати підтримували підвищення мінімалки.

Закон підтримали 295 народних депутатів, 8 виступили «проти», 35 – утрималися, 28 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 231 голос «за», один депутат утримався, 16 – були відсутні. В «Опозиційній платформі – За життя» 26 депутатів голосували «за», 12 – не голосували, 6 – були відсутні.

У групі «За майбутнє» підвищення мінімалки підтримали 23 депутати, 2 – утрималися, 8 – не голосували і 2 – відсутні. Група «Довіра» дала 15 голосів «за», 2 – не голосували і 3 – відсутні. Також закон підтримали 11 позафракційних депутатів, один не голосував та 5 – були відсутні.

Жодного голосу за закон не дала «Батьківщина»: 10 нардепів утрималися, 2 – не голосували і 12 – були відсутні. Більшість депутатів «Європейської солідарності» теж утрималися під час голосування.

У «Голосі» 8 нардепів виступили проти закону, один не голосував і 10 – були відсутні.

Нагадаємо, до 29-ї річниці незалежності України «Слово і діло» зібрало основні зміни в країні в цифрах і графіках. Зокрема, ми писали, як змінювався розмір мінімальної зарплати.

Раніше «Слово і діло» зібрало обіцянки українських політиків щодо підвищення мінімальної зарплати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: