Рада проголосувала за підвищення мінімальної заробітної плати до 5 тис. грн (доповнено)

Читать на русском

Верховна рада на позачерговій сесії розглянула питання підвищення розміру мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень.

«За» проголосували 295 нардепів.

Нагадаємо, першим питанням депутати розглянули ініційований президентом законопроект №3963, яким пропонують підвищити розмір мінімальної заробітної плати і встановити її з 1 вересня 5 тис. грн на місяць (зараз у бюджеті прописано 4 723 грн).

Водночас з метою збереження співвідношення між розмірами посадового окладу працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери та мінімальною зарплатою збільшуються витрати на підвищення розміру посадового окладу працівника 1 тарифного розряду ЄТС. Його розмір становить 2225 гривень (підвищення становитиме 5,86%).

Додаткові витрати на оплату праці у зв'язку з підвищенням розмірів мінімальної зарплати та посадового окладу працівника 1 тарифного розряду ЄТС будуть забезпечені завдяки економії витрат за бюджетною програмою обслуговування державного боргу.

Ця сума становитиме 3,5 млрд гривень. Вона виникла у зв'язку з відхиленням фактичного курсу національної валюти щодо іноземних валют порівняно з прогнозним курсом.

Як відомо, президент Володимир Зеленський зареєстрував у Раді законопроект «Про внесення змін до Державного бюджету на 2020 рік» щодо збільшення розміру мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень вже з 1 вересня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: