Україна святкує День Незалежності

Читать на русском
Цьогоріч через пандемію коронавірусу День Незалежності не буде відзначатися традиційним парадом і концертами.
lifestyle.24tv.ua

В Україні в понеділок, 24 серпня, відзначають День Незалежності.

Після серпневого путчу в Москві 24 серпня 1991 позачергова сесія Верховної ради республіки проголосила незалежність України та створення самостійної держави - України. Повну державну незалежність України отримала після проведення загальнонаціонального референдуму 1 грудня 1991 року, коли за її незалежність висловилися 90,32% громадян.

Цьогоріч через пандемію коронавірусу День Незалежності не буде відзначатися традиційним парадом і концертами. Також головні урочистості проводяться не на Майдані, а на Софійській і Михайлівській площах. Початок заходів о 09:00.

29 років незалежності: зміни в Україні в цифрах і графікахЯк за часів незалежності України змінювалися курс долара, основні ціни, ВВП, розмір зарплати, народжуваність та інші показники.

Президент Володимир Зеленський з дружиною Оленою візьмуть участь у пам'ятній церемонії за загиблими військовим на площі біля Михайлівського собору. Також президент вручить державні нагороди та виступить з промовою на Софійській площі.

У цей день в столиці та в регіонах відбудуться молебні, церемонії покладання квітів до пам'ятних знаків та могил видатних українців, борців за незалежність, які загинули учасників Революції Гідності, АТО.

Разом із тим в Києві пройде Марш захисників України. У ньому візьмуть участь ветерани АТО, представники волонтерських організацій, воїни добровольчих батальйонів. Хода відбудеться від Парку ім. Шевченка по Хрещатику до Європейської площі. Початок о 9:00.

Нагадаємо, 23 серпня українці відзначали День державного прапора.

Також відзначимо, світові лідери привітали Україну з Днем Незалежності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: