Українці відзначають День державного прапора

Читать на русском
У 2009 році за президента Віктора Ющенка були внесені зміни до цього указу і запроваджено щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.
Фото: kiev.klichko.org

В Україні святкують День державного прапора.

Свято встановлене «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України», згідно з указом президента Леоніда Кучми від 23 серпня 2004 року.

У 2009 році за президента Віктора Ющенка були внесені зміни до цього указу і запроваджено щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні. На честь свята щороку 23 серпня о 9:00 проходить урочиста церемонія підняття Державного прапора України в обласних і районних центрах та інших населених пунктах країни.

29 років незалежності: зміни в Україні в цифрах і графікахЯк за часів незалежності України змінювалися курс долара, основні ціни, ВВП, розмір зарплати, народжуваність та інші показники.

У церемонії часто беруть участь діячі науки та культури, громадських, і релігійних організацій, політики. Також прапор вивішують на великих підприємствах, державних установах та організаціях. Підіймають прапори і представники української діаспори в інших країнах.

Остаточно прапор держави Україна був затверджений статтею 20 Конституції України в 1996 році.

22 серпня в Києві відбулася церемонія підняття найбільшого в країні прапора України. Розмір полотнища прапора - 16 на 24 метри. Флагшток досягає висоти майже 90 метрів і важить 32 тонни.

Раніше президент Володимир Зеленський пообіцяв зробити все, щоб над Кримом майорів український прапор.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: