Світові лідери привітали Україну з Днем Незалежності

Читать на русском
Світові лідери та Папа Римський Франциск привітали Україну та українців з цим святом. Про це повідомляє Офіс президента України.

У понеділок, 24 серпня, Україна святкуватиме 29-ту річницю своєї незалежності.

Світові лідери та Папа Римський Франциск привітали Україну та українців з цим святом. Про це повідомляє Офіс президента України.

Так, офіс українського президента Володимира Зеленського отримав привітання від президента США Дональда Трампа, французького лідера Еммануеля Макрона, президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра, а також королеви Сполученого Королівства Єлизавети II.

Також привітали Україну з річницею незалежності президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга, президент Польщі Анджей Дуда, лідер Угорщини Янош Адер, голова Словаччини Зузана Чапутова і король Саудівської Аравії Салман бін Абдул-Азіз Аль Сауд.

Крім того, Україну привітали президент Італії Серджо Маттарелла, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, президент Таджикистану Емомалі Рахмон, президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі, президент Перу Мартін Віскарра Корнехо та багато інших світових лідерів.

«Я дуже щасливий, що Україна так високо на порядку денному на міжнародній арені. Упевнений, що Україні є чим здивувати світ. І ми зробимо все, щоб Україну знали як квітучу країну щасливих людей», - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, «Слово і діло» зібрало динаміку змін основних показників соціально-економічного розвитку України за 29 років незалежності: ВПП, курс долара, ключові ціни, зарплата, демографічна ситуація, тощо.

Також відзначимо, поліція Києва посилила патрульні наряди до Дня Незалежності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: