Місцеві вибори: які «брудні» технології використовуватимуть кандидати

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

25 жовтня 2020 року в Україні відбудуться місцеві вибори, де українці, зокрема, будуть обирати мерів міст. Передвиборча кампанія стартує 5 вересня, а офіційно реєструвати кандидатів на місцеві вибори будуть з 15 до 24 вересня. Неофіційно ж передвиборча кампанія вже давно стартувала в багатьох великих містах України. У коментарі «Слово і діло» політтехнолог Олексій Голобуцький зауважив, що під час виборів будуть використовуватися «брудні» технології, але кандидати від партії влади на місцевих виборах, ймовірно, програють чинним мерам через падіння рейтингу впродовж року.

«У бідній країні завжди будуть використовуватися брудні технології. Тут нічого не зробиш, цього варто очікувати», – уточнив експерт.

Він додав, що це підвищення заробітної плати напередодні виборів та спроба опосередкованого впливу на виборця.

ЦВК розробила рекомендації для місцевих виборівЦентральна виборча комісія направила Кабінету міністрів для затвердження пропозиції про проведення призначених на 25 жовтня місцевих виборів з урахуванням епідемії COVID-19.

«Ба більше, якщо оголошують позачергове засідання Верховної ради з тим, щоб підняти мінімальну зарплату, зрозуміло, що це непрямий, але підкуп виборців. Звичайно, на місцевому рівні варто очікувати цього», – сказав Голобуцький.

За його словами, кандидати від провладної політичної сили можуть також використовувати адміністративний ресурс.

«Маючи під контролем правоохоронні органи, зловживати цим можуть представники партії влади, тим більше, що в них низький рейтинг. Сигнали про це підуть десь із вересня місяця», – підсумував Олексій Голобуцький.

Нагадаємо, місцеві вибори 25 жовтня на підконтрольних Києву територіях Донбасу проводити не будуть.

Раніше експерт «Слово і діло» розбирався, які шанси є в кандидатів від партії влади здобути перемогу на місцевих виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: