Будівельник, підозрюваний у розтраті, отримав ще 36 мільйонів на «Стіну»

Читать на русском

Фірма Будцентр Витязь отримала ще понад 36 мільйонів гривень на Стіну, незважаючи на підозри в розтраті коштів і підроблення документів.
фото 112.ua

Фірма-підрядник ТОВ «Будцентр Витязь», директора якої НАБУ ще з 2017 року підозрює в розтраті коштів в особливо великих розмірах та підробленні документів, з початку цього року отримала ще 36,7 млн ​​грн на будівництво «Стіни» на кордоні з РФ.

Про це в п'ятницю, 14 серпня, повідомляє експертна організація StateWatch, посилаючись на офіційну відповідь Державної прикордонної служби України.

«За перше півріччя 2020 року Державною прикордонною службою було сплачено на рахунки «Будцентр Витязь» 36,74 млн грн», - сказано в повідомленні.

Як відомо, починаючи з 2015 року приватна фірма ТОВ «Будцентр Витязь» є одним з генеральних підрядників зі зведення «Стіни» на кордоні України з Росією.

Директору та засновнику фірми Агаверді Аділову ще у 2017 році НАБУ висунуло підозру в розтраті майна в особливо великих розмірах та підробленні документів. Однак наприкінці травня 2019 року «Будцентр Витязь» отримав ще 20 мільйонів гривень авансу на облаштування кордону.

Влітку 2019-го НАБУ направило до суду обвинувальний акт щодо восьми осіб, причетних до заволодіння 16,68 млн грн держкоштів на проєкт «Стіна».

Нагадаємо, у StateWatch повідомляли, що на кінець травня 2020 року будівництво «Стіни» завершено на 40%. При цьому за півроку було витрачено 53 млн грн.

Держприкордонслужба запропонувала виділити на «Стіну» ще 4,5 млрд грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: