Полігон «Широкий лан»: троє підозрюваних внесли застави

Читать на русском
За трьох підозрюваних у справі заволодіння коштами під час зведення польового містечка для Збройних сил України внесли заставу.
полігон «Широкий лан»

За трьох підозрюваних у справі заволодіння 37 млн грн під час зведення польового табору на військовому полігоні «Широкий лан» внесли застави.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомила керівника комунікацій Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис.

«За директора та бенефіціара приватної компанії, а також колишнього начальника одного з управлінь Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України внесли заставу», – повідомила вона.

За даними «Слово і діло», йдеться про керівника приватної компанії «РІСТ» Костянтина Чепусова, бенефіціара цієї фірми Романа Баликіна та ексначальника управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об'єктів ГКЕУ ЗСУ Сергія Чагарного.

Раніше суд обрав запобіжний захід Чагарному. ВАКС відмовився відправити його під варту, відпустивши під 420 тисяч грн застави. Також суд відпустив під заставу ексначальника ГКЕУ ЗСУ Олега Галушко. Пізніше суд обрав запобіжний захід ще двом підозрюваним у справі.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'яти особам у нанесенні збитків під час будівництва полігону «Широкий лан». За версією слідства, у 2017-2018 роках начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ, начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ у змові з представниками приватного товариства «Ріст», а саме його директором та бенефіціарним власником, організували прийом робіт та послуг з облаштування польового табору «Широкий лан» у с. Улянівка Миколаївської області.

У НАБУ зазначили, що попри фактичне невиконання робіт з облаштування польового табору, посадовці ЗСУ все ж «посприяли» в перерахуванні коштів на рахунки компанії. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн грн, що підтверджується висновком Державної аудиторської служби та проведеними в справі експертизами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: