Внутрішній туризм: чи виграє від цього українська економіка

Читать на русском
Ілля НесходовськийЕксперт «Реанімаційного пакету реформ»

В Україні з початку пандемії COVID-19 туристичний бізнес втратив щонайменше 1,5 мільярда доларів. Водночас директор Інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський зауважив у коментарі «Слово і діло», що внутрішній туризм стимулюватиме деякі галузі економіки, хоча це не перекриє всіх збитків та негативних наслідків.

«Зменшення кількості поїздок за кордон позитивно вплинуло на внутрішній туризм, і деякі регіони зараз зможуть отримати вигоду. Наприклад, це Карпати та Чорноморський регіон. Від цього виграють ті, хто на сьогоднішній день можуть запропонувати достатній рівень сервісу, якості та переваги, які будуть позитивно сприйняті», – сказав Несходовський.

Економіст наголосив, що це дасть можливість перекрити низку негативних наслідків, але не відновить ситуацію повною мірою.

«Це сфера розваг, це ресторанний бізнес, які зіштовхнулися із суттєвими обмеженнями. Це послуги гідів, музеї тощо. Тому якщо в цілому карантинні заходи влучили негативно по українській економіці, то безпосередньо ці галузі можуть виграти», – підсумував Ілля Несходовський.

Нагадаємо, Кіпр скасував довідки про відсутність коронавірусу для іноземних туристів.

Також повідомлялося, що Греція відновила туризм після трьох місяців карантину в країні.

«Слово і діло» аналізувало, як в Україні пройде туристичний сезон в умовах COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: