Туризм в умовах COVID-19: як в Україні пройде туристичний сезон

Читать на русском
Олександр Сергієнкодиректор центру «Інститут міста»

В умовах послаблення епідемії коронавірусу, країни поступово повертаються до звичного життя, пом'якшуючи обмеження. При цьому ряд європейських країн вже оголосили, що готуються до туристичного сезону й запрошують влітку туристів на відпочинок. У коментарі «Слово і діло» директор аналітичного центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко відмітив, що коронакриза може стати поштовхом для розвитку внутрішнього туризму.

«Туристичний сезон буде обов’язково, розпочнеться, 1 червня. Це складне, але не безнадійне питання. Поступово відновлюється сполучення між країнами, якщо не спалахне друга хвиля коронавірусу, то, скоріш за все, польоти відновляться, й українці зможуть подорожувати, й іноземці зможуть приїжджати в Україну», - сказав Сергієнко.

Експерт додав, що туристичні міста повинні використати наслідки епідемії коронавірусу для того, щоб удосконалити туристичну інфраструктуру.

Туристичний сезон-2020: які країни готуються приймати іноземних туристівНе раніше 1-го липня збираються почати приймати іноземних туристів Туреччина, Греція, Кіпр, Чорногорія, Хорватія та Албанія. Однак не всім сподобаються запобіжні заходи й правила поведінки в готелях.

Він додав, цього туристичного сезону поїздки за кордон зменшаться.

«Звісно, потоки будуть уже не ті. Бо, по-перше – доходи, по-друге – люди будуть боятися, по-третє – це шанс для розвитку внутрішнього туризму. Можливо, це дасть поштовх розвитку туристичної інфраструктури. Тому, як під час будь-якої кризи, тут є не тільки ризики, але і відкриваються можливості для розвитку»,- відмітив Сергієнко.

Експерт зауважив, що водночас зберігаються і ризики.

«Треба буде дотримуватися масочного режиму, дистанції. Буде багато ризику, але й того, що ми опинимося під «домашнім арештом» - цього вже не буде», - відмітив він.

«Слово і діло» пропонує подивитися, які країни відкрили або планують найближчим часом відкрити кордони і як пандемія вдарила по туристичній галузі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: