Сім'ю білоруського опозиціонера пропустили до України

Читать на русском
Сім'ю білоруського опозиціонера Валерія Цепкало пропустили до України, протримавши кілька годин на російсько-українському кордоні. Сам він також в Україні.

У неділю, 16 серпня, дружина незареєстрованого кандидата в президенти Білорусі Валерія Цепкало Вероніка з дітьми приїхала з РФ в Україну.

Про це Валерій Цепкало сьогодні сам повідомив в Facebook.

Вибори президента Білорусі: хронологія подійУ Білорусі 9 серпня відбулися президентські вибори. ЦВК каже про перемогу Олександра Лукашенка, в країні масові протести й затримання.

«У нас все добре! Протримавши кілька годин на кордоні, Вероніці з дітьми дозволили перетнути кордон Російської Федерації в напрямку України», - написав він у соцмережі.

Раніше Валерій Цепкало заявляв, що його дружину з дітьми не пропускають через російсько-український кордон.

З російської сторони Вероніка перебувала в пункті пропуску «Троєбортне». З української сторони - це «Бачівськ» в Сумській області.

Він уточнив, що російські прикордонники повернули дружину з нейтральної зони вже після того, як поставили в паспорті штамп про перетин кордону.

За його словами, в пункті пропуску в РФ її тримали більше двох годин.

Як відомо, перед виборами в Білорусі Вероніка Цепкало виїхала до Москви. Сам Цепкало також спочатку виїхав до Москви, а потім прибув до Києва. Там 12 серпня він заявив про створення «Фронту національного порятунку Республіки Білорусь». Зараз він як і раніше в Україні. У Білорусі проти Цепкало відкрили кримінальну справу. Крім того, політик оголошений в розшук на території Росії.

Нагадаємо, головний опонент чинного президента Білорусі, кандидат від опозиції Світлана Тихановська після виборів виїхала до Литви.

Нещодавно Тихановська оприлюднила нове відеозвернення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: