Литва видала Тихановській візу на рік

Читать на русском
Литва видала візу на рік головній конкурентці президента Білорусі Світлані Тихановській, яка залишила територію Білорусі.
Фото: tut.by

Литва видала візу на рік головній конкурентці президента Білорусі Світлані Тихановській, яка залишила територію Білорусі.

Про це повідомив у вівторок, 11 серпня, міністр закордонних справ країни Лінас Лінкявічюс, пише ТАСС.

За його словами, кандидат у президенти змушена була залишити свою країну, бо перед нею виникла реальна небезпека втратити свободу.

«Тихановська в Білорусі виявилася перед вибором, несумісним зі свободою», - стверджує Лінкявічюс.

Разом з нею виїхала в Литву голова передвиборчого штабу Марія Мороз.

Вибори в Білорусі: яку реакцію очікувати від ЄвросоюзуРеакція ЄС на вибори в Білорусі буде враховувати факт втручання Росії у вибори в Білорусі, вважає експерт.

Водночас, австрійська партія «Зелені» запрошує Тихановську до Австрії. Про це заявила у вівторок депутат Національної ради Австрії (нижня палата парламенту),

«Заступник голови фракції встановила контакт Тихановською, котра втекла до Литви, для того, щоб запросити її до Австрії», - йдеться в заяві партії.

Як заявила спікер партії «Зелені» з питань зовнішньої політики Єва Ернст-Дзідзич, події останніх днів явно показали, що дні Олександра Лукашенка полічені, тому що ніхто не може довго залишатися при владі всупереч волі власного народу.

«Я закликаю президента Білорусі подумати про добробут своєї країни та утриматися від ескалації проти демонстрантів. Це єдиний спосіб запобігти подальшому погіршенню нинішньої ситуації», - зазначила депутат.

Раніше стало відомо, що опозиційний кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська виїхала з країни для звільнення начальника свого штабу.

Напередодні стало відомо, що Тихановська зникла після візиту до ЦВК Білорусі, де подавала скаргу на підсумки президентських виборів, вимагаючи перерахунку голосів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: