Президент Литви наполягає на надзвичайному саміті через ситуацію в Білорусі

Читать на русском
Влада Литви ініціює проведення надзвичайного саміту ЄС, присвяченого подіям в Білорусі після минулих в країні президентських виборів.
epa european pressphoto agency

Влада Литви ініціює проведення надзвичайного саміту ЄС, присвяченого подіям в Білорусі після минулих в країні президентських виборів.

Про це президент Литви Гітанас Науседа повідомив у телефонній розмові з главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн і главою Євроради Шарлем Мішелем, повідомляється в його Twitter.

«З урахуванням ускладнення ситуації біля кордонів Євросоюзу ми пропонуємо для обговорення становища в Білорусі провести надзвичайний саміт ЄС», - написав литовський лідер.

Своєю чергою, прес-служба Науседа повідомила, що він закликав Брюссель «до більш активної реакції на ситуацію в Білорусі і лідерства в забезпеченні стабільності, поваги до демократичних цінностей, прав людини і свобод».

У той же час, глава Євроради погодився з тим, що ситуація в Білорусі складна, і сказав, що в найближчі дні повідомить про можливість скликання такого саміту і використання інших інструментів у зв'язку з цим, що перебувають у розпорядженні ЄС.

Раніше президент Литви закликав запровадити санкції проти Білорусі.

Також стало відомо, що Литва готова надати притулок білоруським опозиціонерам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: