Протести в Білорусі: Лукашенко хоче переговорити з Путіним

Читать на русском
Ситуація в Білорусі зараз загрожує не тільки самій країні, її потрібно терміново обговорити з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це заявив Олександр Лукашенко.
фото - ЕРА

Ситуація в Білорусі загрожує не тільки республіці, але і всій Союзній державі, і тому її потрібно обговорити з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко на нараді в Мінську в суботу, 15 серпня, передає білоруське державне агентство «БЕЛТА».

У ЄС схвалили впровадження санкцій проти БілорусіМіністри закордонних справ країн-учасниць Європейського союзу схвалили запровадження санкцій проти Білорусі.

За його словами, проти Білорусі розгортається агресія, яка може бути небезпечною не тільки для Республіки.

«Фактично за сценарієм розгортається агресія проти Білорусі. Треба зв'язатися з Путіним, президентом Росії, щоб я міг з ним переговорити зараз. Тому що це вже загроза не тільки Білорусі», - сказав Лукашенко.

На думку президента Білорусі, за мирними акціями, які зараз проходять в країні, криються спроби організувати «кольорову революцію».

«Ми бачимо, що відбувається. Нас заколисувати не треба мирними акціями і демонстраціями. Ми бачимо, що в глибині відбувається. Ми дуже добре це бачимо. І потім, ми ж методички читали кольорових революцій. Більш того, до методичок кольорових революцій (це особливість, про це ми будемо говорити сьогодні в Міноборони в Центрі стратегічного управління) вже з'явилися елементи зовнішнього втручання», - підкреслив Лукашенко.

При цьому він додав, що в Білорусі почастішали «постановочні кадри і фейки».

Відзначимо, пізніше видання повідомило, що сьогодні все ж відбулася телефонна розмова Лукашенка і Путіна.

«Президенти обговорили ситуацію, яка складається всередині і навколо Республіки Білорусь», - розповіли в пресслужбі.

Більш детальної інформації про розмову президентів не повідомляється.

Нагадаємо, раніше Лукашенко прокоментував страйки на підприємствах.

Як відомо, з 9 серпня в Білорусі не вщухають протести. Протягом тижня силові розгони і затримання почали змінюватися мирними акціями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: