Зеленський попросив Разумкова скликати Раду 25 серпня

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський просить главу ВР Дмитра Разумкова провести позачергове засідання парламенту 25 серпня, щоб ухвалити закон про підвищення рівня мінімалки до 5 тисяч гривень.
фото 5.ua

Президент України Володимир Зеленський звернувся до голови ВР Дмитра Разумкова з проханням провести позачергове засідання парламенту 25 серпня, щоб ухвалити закон про підвищення рівня «мінімалки».

Про це повідомляє пресслужба ОПУ в п'ятницю, 14 серпня.

Як змінювалася мінімальна зарплата за часів незалежності УкраїниВ Україні з 1 вересня планують підвищити мінімальну зарплату. Як змінювалися мінімалка, курс і ВВП за час незалежності країни.

«Президент звернувся до голови Верховної ради Дмитра Разумкова з проханням провести позачергове засідання парламенту 25 серпня, після Дня Незалежності України, і закликав народних депутатів підтримати президентський законопроект про збільшення розміру мінімальної заробітної плати», - сказано в повідомленні.

При цьому Зеленський висловив упевненість, що нардепи підтримають відповідний законопроект. За його словами, збільшення розміру «мінімалки» з 1 вересня до 5 тисяч гривень - це перший етап. Протягом 2021 року заплановано ще два етапи підвищення.

«Упевнений, що депутати проголосують за законопроект, поданий від президента України, за збільшення мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень. Потім другий етап цієї програми - збільшення з 2021 року до 6 тисяч гривень. І протягом 2021 року третя частина - ми збільшимо до 6,5 тисяч гривень», - сказав президент.

Нагадаємо, законопроект про підвищення мінімальної зарплати Зеленський вніс до Ради 6 серпня.

«Слово і діло» докладно розбиралося, на скільки зросте рівень зарплати після підвищення «мінімалки», а також що з цього приводу раніше обіцяли політики.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: