Справа Жукова: суд зобов'язав повернути вилучені НАБУ гроші

Читать на русском

Антикорупційний суд зобов'язав працівників Національного бюро повернути гроші, які були вилучені під час обшуків на Харківщині.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро повернути 130 тисяч доларів та 19 900 євро, які були вилучені в особи у межах справи про організацію Віталієм Жуковим ухилення від сплати податків фірмою «Оптимумспецдеталь» на 49 млн грн і легалізації цих коштів.

Таке рішення 11 серпня ухвалила слідча суддя ВАКС Ольга Саландяк, повідомляє «Слово і діло».

В ухвалі вказується, що 15 липня НАБУ провело обшук на одній із земельних ділянок садівничого товариства «Зернятко» в Пісочині Харківського району Харківської області та в розташованих на землі будівлях. Під час обшуку у невідомого вилучили 130 тисяч доларів та 19 900 євро.

За інформацією «Слово і діло», гроші вилучили у чинного директора державного підприємства «Ізюмський приладобудівний завод» Сергія Філоненка. Тому адвокат в його інтересах подав скаргу на бездіяльність НАБУ щодо неповернення тимчасово вилученого майна, серед яких і 130 тисяч доларів та 19 900 євро. Суд скаргу задовольнив частково і зобов'язав повернути ці гроші.

Як відомо, за даними Bihus.info, директор Ізюмського приладобудівного заводу Філоненко листувався з Жуковим. Вони нібито обговорювали передачу коштів від Жукова Філоненку.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Рогозі і Жукову. Також органи подали клопотання про арешт Жукова із альтернативою застави в 23 млн грн. Пізніше його відпустили під 5,5 млн грн застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: