Путін та Макрон обговорили ситуацію в Білорусі і перемир'я на Донбасі

Читать на русском
Президенти Росії і Франції Володимир Путін і Еммануель Макрон під час телефонної розмови обговорили ситуацію в Білорусі, де тривають акції протестів після оголошення офіційних виборів президента.

Президенти Росії і Франції Володимир Путін і Еммануель Макрон під час телефонної розмови обговорили ситуацію в Білорусі, де тривають акції протесту після оголошення офіційних виборів президента.

Про це пише пресслужба Кремля.

Відзначається, що розмова відбулася за ініціативою французької сторони.

«Порушена і поточна ситуація в Білорусі», - йдеться в повідомленні.

Геополітична безнадія: чи справді Майдан у Білорусі приречений на поразку?Здається, під черговим диктатором захиталося крісло. Протестувальників у Мінську стає дедаді більше, а влада діє за жорстким силовим сценарієм. Чи стане Білорусь іншою, прогнозував політолог Олександр Радчук.

Також президенти обговорили співпрацю в боротьбі з коронавірусом, в тому числі з урахуванням реєстрації вакцини в Росії. Крім того, мова йшла про події в Лівані з акцентом на допомогу жителям країни після вибуху в бейрутському порту.

Крім цього, президенти позитивну оцінку підписаній 22 липня угоді про повне припинення вогню на Донбасі.

Йдеться про погоджене рішення Тристоронньої контактної групи, в рамках якого з 27 липня на Донбасі настав режим повного припинення вогню. Втім, з того часу російські найманці не один раз порушували домовленість.

«Обговорено різні аспекти врегулювання конфлікту на Донбасі, зокрема, дано позитивну оцінку підписаним 22 липня мінською Тристоронньою контактною групою (Росія, Україна, ОБСЄ, - ред.) заходам щодо посилення режиму припинення вогню. Домовлено продовжити спільну роботу в рамках «нормандського формату», - йдеться в повідомленні.

Раніше МЗС висловило протест через поїздку Путіна до окупованого Криму.

Також повідомлялося про телефонну розмову президента Володимира Зеленського з Володимиром Путіним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: