Макрон заявив про закриття кордонів в країнах ЄС через коронавірус

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон виступив з телевізійним зверненням до нації через поширення спалаху коронавірусної інфекції.

Президент Франції Еммануель Макрон виступив з телевізійним зверненням до нації через поширення спалаху коронавірусної інфекції.

Про це 16 березня повідомляє телеканал France 24.

У своєму посланні Макрон вказав, що кордони Європейського союзу і країн Шенгенської зони будуть закриті з 17 березня на термін до 30 днів. Французький лідер зазначив, що на 15 днів набуде чинності обмеження щодо пересування людей територією країни. Він висловив надію на те, що багато громадян серйозніше поставляться до обмеження сімейних і дружніх зустрічей.

Згідно із заявою президента, також у Франції будуть припинені проведені реформи, зокрема пенсійна, яка передбачає скасування пільг по виходу на пенсію для багатьох професій, підвищення віку виходу на пенсію з 62 до 64 років.

Нагадаємо, через небезпеку поширення коронавірусу Covid-19 президент Володимир Зеленський просить уряд зупинити міжміське та міжобласне сполучення і роботу метрополітенів з 12 години дня 18 березня.

Також президент пропонує запровадити режим надзвичайного стану в 2 областях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: