Литва готова надати притулок білоруським опозиціонерам

Читать на русском
Через масові акції протесту в Білорусі та тиск влади Литва готова надати притулок місцевим опозиціонерам.
З відкритих джерел

Через масові акції протесту в Білорусі та тиск влади Литва готова надати притулок місцевим опозиціонерам.

Відповідну заяву зробила міністр внутрішніх справ Литви Ріта Тамашунене, передає пресслужба МВС.

«Ми уважно стежимо за ситуацією в Білорусі та підготували план у разі збільшення кількості громадян Білорусі, які клопотатимуть про надання притулку в Литві. Особи, які подадуть клопотання про надання притулку і мають право на статус біженця, отримають такий притулок у нашій країні», - заявила Тамашунене.

Геополітична безнадія: чи справді Майдан у Білорусі приречений на поразку?Здається, під черговим диктатором захиталося крісло. Протестувальників у Мінську стає дедаді більше, а влада діє за жорстким силовим сценарієм. Чи стане Білорусь іншою, прогнозував політолог Олександр Радчук.

Вона також висловила стурбованість діями білоруських служб із придушення протестів.

«Представники білоруської опозиції вже не вперше шукають притулку в Литві. І якщо це станеться цього разу, як через політичних обставин, так і через можливі інші загрози, ми готові допомогти їм, поки в них не буде можливості безпечно повернутися додому», - додала міністр.

Нагадаємо, Литва видала візу на рік головній конкурентці президента Білорусі Світлані Тихановській, яка залишила територію Білорусі.

Раніше стало відомо, що опозиційний кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська виїхала з країни для звільнення начальника свого штабу.

Напередодні з'ясувалося, що Тихановська зникла після візиту до ЦВК Білорусі, де подавала скаргу на підсумки президентських виборів, вимагаючи перерахунку голосів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: