У всій Білорусі за минулу добу затримали понад 2 тисячі людей

Читать на русском
Правоохоронні органи Білорусі в ході масових протестів, які охопили Мінськ і низку інших міст минулої ночі, затримали понад дві тисячі осіб.
epa european pressphoto agency

Правоохоронні органи Білорусі в ході масових протестів, які охопили Мінськ і низку інших міст минулої ночі, затримали понад дві тисячі осіб.

Про це повідомило МВС країни, передає TUT.BY у Telegram.

«У ніч з 10 на 11 серпня зафіксовані осередкові збори громадян в низці міст, найбільш масові - в Мінську, Бресті, Могильові та Новополоцьку. Зафіксовані факти відкритого протистояння органам правопорядку, численні напади на співробітників міліції і пошкодження транспортних засобів. В результаті протиправних дій постраждав 21 співробітник органів внутрішніх справ і військовослужбовець внутрішніх військ, п'ять з них госпіталізовані», - йдеться в повідомленні.

Всього по країні затримано понад дві тисячі осіб, в тому числі за участь у несанкціонованих масових заходах.

Відзначається, що в Мінську групи громадян під час пересування запускали димові шашки і пляшки із запальною сумішшю. На дорогах столиці деякі водії транспортних засобів навмисне гальмували рух, безпричинно роблячи зупинки і використовуючи звуковий сигнал. Відзначалися випадки блокування дорожнього руху спеціально спорудженими перешкодами.

У відомстві уточнили, що в Мінську і Новополоцьку співробітники органів внутрішніх справ та військовослужбовці внутрішніх військ були змушені активно застосовувати спецзасоби для припинення протиправних дій.

Нагадаємо, ввечері 10 серпня Білорусь накрила чергова хвиля протестів незгодних з результатами виборів президента.

Раніше стало відомо, що білоруські силовики повністю витіснили протестувальників із центру Мінська, автомобільний рух у місті перекрито.

Нагадаємо, у Мінську внаслідок вибуху загинув протестувальник.

Також повідомлялося, що у Мінську відкрили вогонь по протестувальниках, поранена журналістка.

Унаслідок сутичок під час протестів у Білорусі було шпиталіталізовано близько 40 співробітників МВС і понад 50 активістів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: