У Білорусі третю добу відсутній інтернет

Читать на русском
У Білорусі вже третю добу спостерігається практично повна відсутність доступу до всіх основних соціальних мереж, мессенджерів і пошукових систем.
Getty Images

У Білорусі вже третю добу спостерігається практично повна відсутність доступу до всіх основних соціальних мереж, мессенджерів і пошукових систем.

Про це повідомляє Onliner.

Крім того, користувачі з інших країн не можуть відкрити сайти в національному білоруському домені .by. Офіційна влада називає причиною кібератаки, правозахисні організації відкрито називають це державним інтернет-шатдауном.

Крім соцмереж і месенджерів, одними з перших стали недоступні найбільші білоруські медіа Наша Нива (Nn.by), Тут Бай (Tut.by) і AFN (Afn.by).

Нагадаємо, президент країни Олександр Лукашенко під час зустрічі з главою місії спостерігачів від СНД Сергієм Лебедєвим заявив про відключення інтернету в Білорусі з-за кордону. За словами глави держави, фахівці з'ясовують, звідки йде блокування.

Як відомо, 9 серпня в Білорусі пройшли вибори президента.

Як повідомлялося, цього дня в країні спостерігалися проблеми з інтернетом - не відкривалися сайти агентства БЕЛТА, порталу TUT.by, не працювали онлайн-трансляції телеканалів.

Також стало відомо, що месенджер Telegram ввів інструменти проти цензури в Білорусі, що має дозволити йому залишатися активним у країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: