Парламент Білорусі виступив з офіційною заявою через протести

Читать на русском
Парламент Білорусі виступив з офіційною заявою через масові акції протесту в країні, які почалися після оголошення результатів виборів президента.
Фото: belta.by

Парламент Білорусі виступив з офіційною заявою через масові акції протесту в країні, які почалися після оголошення результатів виборів президента.

Так, парламент визнав дії правоохоронних органів щодо мітингувальників адекватними. Про це йдеться в заяві членів Ради Республіки та депутатів Палати представників, яку публікує БелТА.

«Не можна допустити, щоб молодь Білорусі стала розмінною монетою в бажанні розгойдати ситуацію. Кожен громадянин зобов'язаний дотримуватися законів, а держава - забезпечувати правопорядок і спокій. Дії правоохоронних органів адекватні провокаціям учасників несанкціонованих акцій. Шлях насильства не прийнятний для білоруського народу», - сказано в заяві.

Геополітична безнадія: чи справді Майдан у Білорусі приречений на поразку?Здається, під черговим диктатором захиталося крісло. Протестувальників у Мінську стає дедаді більше, а влада діє за жорстким силовим сценарієм. Чи стане Білорусь іншою, прогнозував політолог Олександр Радчук.

Також у заяві сказано, що активне дострокове голосування і висока явка в день виборів «вкотре продемонстрували небайдужість білорусів до майбутнього країни та готовність взяти на себе відповідальність за її долю».

«Абсолютна більшість громадян підтримує чинний курс на будівництво сильної незалежної держави, ключовим пріоритетом якого є людина, її добробут і безпека», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, масові акції протесту охопили Білорусь після завершення виборів президента. За попередніми даними ЦВК, перемогу на виборах знову здобуває чинний президент Олександр Лукашенко.

Також відзначимо, увечері 10 серпня Білорусь накрила чергова хвиля протестів незгодних із результатами виборів президента.

Також повідомлялося, що в Мінську відкрили вогонь по мітингувальниках, поранена журналістка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: