ВАКС продовжив слідство у справі недостовірностей у декларації судді

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива погодженого прокурором про продовження слідства у справі щодо декларації судді.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 1 лютого 2021 року розслідування справи за фактом можливого недостовірного декларування суддею Заводського районного суду міста Кам'янське Дніпропетровської області Станіславом Ричкою.

Таке рішення 30 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Вказане кримінальне провадження було порушене на підставі обґрунтованого висновку Національного агентства з питань запобігання корупції. Згідно з висновком НАЗК, суддя Ричка недостовірно заповнив декларацію за 2015 рік, а саме: не задекларував автомобіль ВАЗ 2103 1975 року випуску; не вказав дохід її дружини у 25 тисяч 910 гривень; не вказав одержання квартири від своєї матері загальною площею 69 квадратних метрів та передачі цієї квартири своїй дружині, а також іпотеку дружини в 414 тисяч гривень.

У зв'язку з наближенням дати завершення слідства детектив просив продовжити строк. За його словами, завершити слідство зараз не є можливим, оскільки необхідно ще провести низку слідчий дій: отримати тимчасові доступи до документів, які перебувають у володінні ПрАТ «Київстар», Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції; отримати у ПриватБанку копії документів щодо руху грошових коштів судді Рички по депозитному рахунку. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розпочало розслідувати можливу брехню в декларації судді Рички. Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що детективи розслідують два кримінальні провадження за фактами можливого незаконного збагачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: