ВАКС не дозволив заочне слідство стосовно лісника Януковича

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив детективу у клопотанні про здійснення спеціального досудового розслідування стосовно експосадовця часів Віктора Януковича.
Віктор Сивець злівафото: УНІАН

Вищий антикорупційний суд відмовив НАБУ і САП у наданні дозволу на заочне розслідування стосовно колишнього голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця.

Таке рішення 3 серпня ухвалила слідча суддя ВАКС Віра Михайленко, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Сівець переховується в Росії і має російський паспорт. Тому його оголосили в розшук. Пізніше Київській апеляційний суд з чергової спроби НАБУ і САП заочно взяв під варту ексголову Держлісагентства.

Тому детектив НАБУ і прокурор САП просили ВАКС надати дозвіл на заочне розслідування стосовно Сівця та його дружини. Суддя встановила, що екслісник не набув статусу підозрюваного, оскільки під повідомленням про підозру немає його підпису, а вручений документ адвокату – не означає, що в розумінні КПК України Сівець набув статусу підозрюваного. Михайленко додала, що незрозуміло чому підозра направлялася за місцем проживання ексголови Держлісагентства, оскільки слідству було відомо, що він переховується в РФ.

За даними сайту Судової влади України, вказане рішення оскаржене до апеляційної палати ВАКС. Засідання призначене на сьогодні, 11 серпня о 14:40.

Нагадаємо, 23 травня 2016 року Сівцю та його дружині Марині Журавльовій заочно повідомили про підозру. За версією слідства, Журавльова разом зі спільниками в період із лютого 2011 року до лютого 2014 року отримала від іноземних компаній Grupagac Ithalat Ihracatsan. Vetic. LTD. STI. (Туреччина), Uniles s.r.o. (Словаччина), Balticwood Spolka Akcyjna (Польща) і Confana Industries SRL (Румунія) неправомірну вигоду у вигляді оплати за «маркетингові послуги» при купівлі в Україні лісопродукції на загальну суму 3,7 мільйона доларів та 10,8 мільйонів євро, які в подальшому «відмила» у співучасті з іншими особами. Паралельно у ВАКС слухається справа стосовно одного зі спільників дружини Сівця.

У листопаді 2017 року Інтерпол зняв ексголову Держлісагентства з міжнародного розшуку, тому що суд відмовився застосувати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: