Зеленський відповів на петицію щодо Києво-Печерської лаври

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський відповів на петицію, автор якої вимагав залишити Києво-Печерську лавру в користуванні УПЦ МП і відхилити петицію про її передачу ПЦУ.
Фото: Wikipedia

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію, автор якої вимагав залишити Києво-Печерську лавру в користуванні УПЦ МП і відхилити петицію про її передачу ПЦУ.

Відповідь президента оприлюднила пресслужба ОПУ. Відповідна петиція зібрала 25 тисяч 408 голосів.

Електронні петиції: як Зеленський реагує на прохання українцівЗа час президентства Володимира Зеленського українці зареєстрували 16,7 тисячі петицій на сайті ОПУ. Зеленський відповів на 19.

Автор петиції Родіон Абрамович і підписанти просили президента залишити Києво-Печерську лавру в користуванні Української православної церкви Московського патріархату і відхилити петицію про її передачу Православній церкві України.

Зеленський заявив, що питаннями користування Києво-Печерської лаври займається Кабмін.

«Кабінет міністрів конституційно визнаний тим органом, на який покладено здійснення управління об'єктами державної власності відповідно до закону. Розпорядженням Кабінету міністрів від 11 липня 2013 № 519-р будівлі і споруди по вул. Лаврській, 11 і по вул. Лаврській, 15 в Києві згідно з визначеним переліком передано в безоплатне користування Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (чоловічий монастир) Української православної церкви (МП)», - йдеться в повідомленні.

Щодо відхилення петиції №22/092966-еп Зеленський зазначив, закон «Про звернення громадян» не передбачає механізму відхилення електронних петицій.

Нагадаємо, раніше Зеленський відповів на петицію про заборону 5G в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: