Зеленський відповів на петицію щодо «примусової» вакцинації

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію щодо заборони примусової вакцинації.
кадр з фільму

Президент Володимир Зеленський розглянув електронну петицію «Не допустити примусового тестування і вакцинації».

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у вівторок, 16 червня.

У МОЗ розповіли про вакцинацію напередодні другої хвилі коронавірусуДо другої хвилі коронавірусу українці мають пройти масову вакцинацію від грипу. Про це розповів головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Зокрема, автор петиції звертався до президента з проханням зберегти особисту недоторканність кожної людини і не допустити будь-якого медичного втручання (в тому числі - вакцинацію або тестування), не дивлячись на норми карантину.

Зеленський у своїй відповіді нагадав, що в 2019 році Всесвітня організація охорони здоров'я вперше внесла до щорічного списку глобальних загроз людства відмову від вакцинації.

За словами президента, саме у зв'язку з пандемією він доручив Кабміну вжити додаткових системних заходів щодо захисту населення від інфекційних хвороб.

Президент зазначив, що законом України про охорону здоров'я встановлено обов'язок громадян не тільки дбати про своє здоров'я та здоров'я дітей, але і не шкодити здоров'ю інших громадян, а також у передбачених законодавством випадках проходити профілактичні медичні огляди і робити щеплення.

Крім того, щодо окремих особливо небезпечних інфекційних захворювань можуть проводити обов'язкові медогляди, профілактичні щеплення, лікувальні та карантинні заходи, підкреслив президент.

«Також в Україні діють оновлені медичні стандарти надання медичної допомоги в разі коронавірусної інфекції та організації протиепідемічних заходів, які узгоджуються з рекомендаціями ВООЗ і є адаптованими до системи охорони здоров'я України», - додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський відповів на петицію щодо «Укрбуду».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: