Зеленський відповів на петицію про заборону 5G в Україні

Читать на русском
Стандарт зв'язку 5G не несе шкоди здоров'ю при виконанні рекомендацій щодо допустимого рівня електромагнітного випромінювання, заявив президент.
Facebook ОПУ

Президент Володимир Зеленський надав відповідь на петицію, в якій його просили не впроваджувати в Україні зв'язок 5G через, нібито, шкоду для здоров'я людей.

Про це повідомила пресслужба ОПУ.

Електронні петиції: як Зеленський реагує на прохання українцівЗа час президентства Володимира Зеленського українці зареєстрували 16,7 тисячі петицій на сайті ОПУ. Зеленський відповів на 19.

Зокрема, у відповіді Зеленського на петицію №22/092038-ЕП «Про заборону впровадження 5G через негативний вплив на здоров'я людей» сказано, що стандарт зв'язку 5G не несе шкоди людському здоров'ю при виконанні рекомендацій щодо допустимого рівня електромагнітного випромінювання для радіочастот.

«На сьогодні встановлено гранично допустимий рівень електромагнітного випромінювання для радіотехнічних об'єктів, що працюють в діапазонах дуже високих, ультрависоких, надвисоких і дуже високих частот, а саме в діапазоні частот (хвиль) від 30 МГц до 300 ГГц. Європейський парламент підкреслює, що при виконанні рекомендацій щодо допустимого рівня електромагнітного випромінювання для радіочастот 5G не несе шкоди людському здоров'ю», - йдеться у відповіді президента.

Зеленський також додав, що, за інформацією ВООЗ, після багатьох досліджень не було виявлено шкідливого впливу на здоров'я бездротових радіотехнологій, в тому числі від 2G, 3G, 4G і 5G.

Крім того, відсутні будь-які докази, що підтверджують сприяння 5G в поширенні COVID-19 або будь-якої іншої хвороби або інфекції.

При цьому президент уточнив, що поки не затверджений план щодо впровадження 5G в Україні у 2020 році.

Нагадаємо, раніше Зеленський відповів на петицію про «примусову» вакцинацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: