Оновлення ТКГ: кого бракує в українській делегації

Читать на русском
Петро Охотінполіттехнолог

Перший прем’єр-міністр України Вітольд Фокін погодився брати участь у роботі ТКГ. Раніше стало відомо, що головою української делегації став перший президент України Леонід Кравчук. Політтехнолог Петро Охотін у коментарі «Слово і діло» зауважив, що українська делегація ТКГ повинна бути підсилена юристами та експертами-міжнародниками, окрім політичних діячів.

«Призначення нового складу делегації ТКГ свідчить про те, що Володимир Зеленський демонстративно показує, що Україна готова виконувати свою частину Мінських домовленостей. Основне завдання – показати, що єдина сторона, яка порушує перемир’я та затягує процес, – це Російська Федерація. Про те, що Росії не дуже подобається позиція України, свідчить лист Дмитра Козака, котрий оприлюднили ЗМІ, де Козак фактично звертався до міжнародних партнерів з тим, що переговори в тому форматі, в якому вони є зараз, не потрібні. Напевно, така позиція Росія свідчить про те, що і Володимир Зеленський, і вся історія з ТКГ – в інтересах України», – звернув увагу Петро Охотін.

Кравчук очолив українську делегацію в ТКГ: реакція соцмережЛеонід Кравчук очолив українську делегацію в контактній групі, яка веде переговори щодо Донбасу в Мінську. Зібрали, що думають у соцмережах.

Політтехнолог додав, що, крім досвідчених політиків, у ТКГ повинні бути залучені юристи- міжнародники та експерти, які спеціалізуються на конфліктах на пострадянському просторі.

«Якщо говорити про формальну частину, то хотілося б, щоб делегація була, звісно, підсилена не лише медійними людьми та моральними авторитетами, як, наприклад, Леонід Кравчук, але й фаховими юристами та міжнародниками, які розбираються в конфліктах на пострадянському суспільстві. Якщо ми подивимося, то і в Абхазії, і в Грузії у 2008 році, і в Придністров’ї Російська Федерація використовує однакові дипломатичні та військові інструменти, щоб посилити свій вплив. Вивчаючи цей досвід, ми не будемо припускатися старих помилок», – зауважив Петро Охотін.

Раніше Кравчук прокоментував лист Козака про припинення переговорів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: