Кравчук очолив українську делегацію в ТКГ: реакція соцмереж

Читать на русском

Леонід Кравчук очолив українську делегацію в контактній групі, яка веде переговори щодо Донбасу в Мінську. Зібрали, що думають у соцмережах.

Перший президент Леонід Кравчук очолив українську делегацію на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську. Указ вже підписав глава держави Володимир Зеленський.

«Коли я зрозумів, що відбувається там, на Донбасі, коли наші молоді хлопці вмирають, захищаючи землю, проливають кров вдень і вночі, захищають незалежність і суверенітет України, я прийняв рішення: якщо зможу щось зробити, щоб прискорити мир на Донбасі, я це буду робити до останнього подиху. Ось чому я і погодився», – заявив Кравчук.

«Слово і діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про це призначення.

«Кравчук на чолі української сторони ТКГ – це не погано і не добре, це просто логічний наслідок того, що посилати до Мінська замість Кучми не тільки нікого, але й ні для чого», – вважає Сергій Бережний.

«Комуніст Кравчук, соратник Медведчука в партії «Не так», заявив, що погодився очолити ТГК у Мінську. У мене немає довіри до такого дідуся. Готуємося до капітуляції на умовах Кремля», – написав Мирослав Олешко.

«Ну Кравчук, так Кравчук. Статусно «бути присутнім» він вміє. Рівень статусності – з одного на іншого президента – не знизився, а функціональне навантаження вже і за Кучмою останні пів року було на Рєзнікові, якому він передавав кермо і вводив у курс справ. У Кравчука увійти в процес знадобиться точно не менше, ніж у Рєзнікова і ко, тому значних змін не очікую», – написав Олег Саакян.

«Я б не довіряв важливої державної роботи людям, які перебували в КПРС. Навіть якщо вони перефарбувалися в когось іншого. Це як довірити героїновому наркоману, який зав’язав, охороняти склад з опіатами. Дуже високий ризик того, що він зірветься і наробить лиха. Не треба так спокушати», – вважає Іван Яковина.

«Не може стратегічні питання держави в критичний момент в XXI столітті вирішувати виходець відділу пропаганди й агітації Чернівецького обласного комітету КПУ. Не може людина, яка намагалася прикрити «Народний рух України», бути прогресивною. Не може особа, яка вешталася по маргінальних блоках Медведчука на початку нульових, вирішувати питання щодо особливого статусу Донбасу. Чому не юрист? Чому не ровесник того ж Дмитра Кулеби – коли люди вже іншого покоління, інших умінь і епохи?» – написала Марина Данилюк-Ярмолаєва.

Нагадаємо, 28 липня стало відомо, що Леонід Кучма не братиме участь в діяльності Тристоронньої контактної групи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: