Для Донбасу готують економічну стратегію – Резніков

Читать на русском
В Україні у вересні можуть презентувати дорожню карту економічного відновлення Донбасу. Її подадуть на розгляд Кабміну.
фото ОПУ

Влада України готує дорожню карту економічного розвитку підконтрольного Донбасу. Її представлять Кабміну в наступному місяці.

Про це розповів віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, заступник голови делегації України в Мінську Олексій Резніков в статті для Atlantic Council.

Реінтеграція Донбасу: скільки часу на це підеРеінтеграція Донбасу повинна бути стратегічною метою країни, враховувати різні фактори впливу й після виведення російського озброєння та російських військ може завершитися швидше, ніж за 25 років, вважає експерт.

«Основна увага приділяється розвитку частин Донецької і Луганської областей, які зараз знаходяться під контролем України. Цей підхід, можливо, найкраще описати як український підхід до поняття «особливий статус» для регіону з метою трансформації інвестиційного клімату та реалізації нової економічної моделі на регіональному рівні», - повідомив міністр.

Резніков уточнив, що дорожню карту економічного розвитку Донбасу планують представити у вересні.

«Потім потрібно близько шести місяців, щоб підготувати необхідні розрахунки. Це зажадає участі експертів. В ідеалі цей внесок повинен виходити безпосередньо від потенційних майбутніх інвесторів», - зазначив він.

За словами міністра, дана стратегія - це «не питання полегшення кризи на Донбасі, а прагнення створити передову і інноваційну економічну зону, яка може справити позитивний вплив на всю Європу».

Нагадаємо, раніше Резніков висловив думку, що на реінтеграцію Донбасу знадобиться мінімум 25 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: