Іномовлення в ОРДЛО: чи допоможе мовник реінтегрувати Донбас

Читать на русском
Олександр Солонтайексперт з політики

Верховна рада України схвалила в другому читанні законопроект №2521 про зміни до закону «Про систему іномовлення України» в частині програмної політики та території поширення. Документом пропонується запуск ефірного мовлення державного каналу на окупованих територіях і прикордонних районах. У коментарі «Слово і діло» експерт з політики Олександр Солонтай підкреслив, що це допоможе гарантувати конституційні права громадян України, які залишаються на окупованих територіях.

«Якщо телеканал буде якісний, якщо мовлення буде якісним, то це допоможе реінтегрувати. Крім того, це забезпечить конституційні права навіть не для того, щоб реінтегрувати, а щоб інформувати їх. Оскільки через мовлення можна багато чим допомогти людям», – зазначив Солонтай.

ВР схвалила мовлення телеканалу «Дім» на окупованих територіяхТелеканал Дім на Донбасі і в Криму. Рада схвалила запуск ефірного мовлення державного каналу на окупованих територіях.

Він пояснив, що такий мовник повинен інформувати людей щодо соціальних, культурних питань та щодо можливостей, які в них є на підконтрольній території.

«Це передусім допоможе забезпечити права громадян, які опинилися там не з доброї волі», – додав експерт.

На його думку, систему іномовлення треба було реформувати й влада повинна забезпечити якісне інформування громадян, які залишилися в ОРДЛО.

«Я підтримую необхідність доопрацювання й реформування цієї системи», – підкреслив Олександр Солонтай.

Раніше повідомлялося, що телеканал буде створений на базі каналу UA|TV. Інформаційне мовлення очолить колишня головний редактор 24 каналу Олена Трибушного.

Мінкульт сподівається, що новий канал донесе людям, які проживають на тимчасово окупованих територіях, правду про те, що відбувається в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: