Зеленський підписав закон про скасування книги обліку доходів для ФОП

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський підписав закон про функціонування електронного кабінету і спрощення роботи фізичних осіб-підприємців.
фото ОПУ

Президент Володимир Зеленський підписав закон про функціонування електронного кабінету і спрощення роботи фізичних осіб-підприємців. Документ, зокрема, скасовує обов'язкову книгу обліку доходів для ФОП.

Про це повідомили в Офісі президента.

Закон передбачає спрощення ведення обліку для ФОП, доступу до електронного кабінету платника податків і розширення його функціоналу.

«Зокрема, документ передбачає скасування обов'язкової книги обліку доходів для ФОП. Фізичним особам-підприємцям I-III груп на спрощеній системі оподаткування можна буде вести облік в будь-якій зручній формі - паперовій або електронній - із зазначенням суми доходу за місяць», - йдеться в повідомленні.

Виплати ФОП під час карантину: як отримати і скільки коштів вже виділилиКабмін наприкінці квітня ухвалив рішення предоставити 4 млн 723 тисячі гривень для виплат з часткового безробіття. Розповідаємо, як отримати допомогу ФОП.

ФОП на загальній системі також зможуть вести облік у паперовому або електронному вигляді, але за типовою формою, визначеною Міністерством фінансів.

Закон також скасовує договір про визнання електронних документів для реєстрації в електронному кабінеті платника податків і передбачає відображення податкових повідомлень в електронному кабінеті.

«Також документ вносить зміни до Податкового кодексу з метою створення сприятливих умов для діяльності бізнесу та інвесторів. Зокрема, полегшені умови податкових перевірок. При перевірці оформлення працівників усунуто можливість опитувати працівників і роботодавців про виплачені пасивні доходи та інші додаткові блага і відшкодування», - повідомили в ОП.

Раніше уряд урізав виплати на дітей фізичних осіб-підприємців на 48,4 млн гривень. Ці кошти будуть перенаправлені на іншу бюджетну програму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: