Закон про «зелену» енергетику заблокували для підписання

Читать на русском
У Раді зареєстрований проєкт постанови, який заблокував підписання законопроекту про зниження зеленого тарифу в Україні.

У Верховній раді зареєстровано проєкт постанови, який заблокував підписання законопроекту про зниження «зеленого» тарифу.

Про це повідомляється на сайті ВР.

Закон про «зелені» тарифи заощадить українцям 2 млрд євро – ШмигальПрийнятий Радою законопроект №3658 про скорочення зелених тарифів на електроенергію з відновлюваних джерел дозволить заощадити бюджетні кошти.

Мова про проект постанови №3658 «Про скасування рішення від 21 липня 2020 року про прийняття у другому читанні і в цілому як ЗУ законопроекту« Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електроенергії з альтернативних джерел ».

Автор постанови - народний депутат, член депутатської групи «Партія «За Майбутнє» Ганна Скороход. Зараз текст постанови відсутній.

Відзначимо, поки ця постанова не буде проголосована в парламенті, який пішов не літні канікули, закон про скорочення «зелених» таріфон не може підписати спікер Ради і президент України.

Нагадаємо, ВР прийняла даний закон на позачерговому засіданні 21 липня. Він передбачає зниження тарифів для сонячних електростанцій на 15%, для вітроелектростанцій - на 7,5% без пролонгації терміну їх дії.

Також повідомлялося, що найближча позачергова сесія парламенту запланована на 24 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: