Законотворча діяльність Ради: скільки ініціатив зареєстрували в липні

Читать на русском

У Верховній раді в липні зареєстрували 202 законопроекти (для порівняння, в червні було 185). Президент Володимир Зеленський подав 11 ініціатив, Кабінет міністрів – 23, 168 – народні депутати. «Слово і діло» проаналізувало, хто найбільш активно займався законотворчою діяльністю в минулому місяці.

Серед ініціатив, внесених Володимиром Зеленським – законопроект про державну підтримку інвестиційних проєктів, кілька ратифікацій фінансових угод, внесення змін до Податкового кодексу щодо держпідтримки культури, туризму і креативних індустрій.

Від Кабміну Дениса Шмигаля було 23 законопроекти. Зокрема, внесення змін до Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за неправдиві повідомлення про загрозу безпеці, зміни до державного бюджету-2020, законопроект про відшкодування шкоди потерпілим від насильницьких кримінальних правопорушень.

Нардепи подали до парламенту 168 законопроектів за місяць. Представники фракції «Слуга народу» брали участь у розробці 127 документів. Найактивнішим був нардеп Дмитро Наталуха, він брав участь у написанні 14 законопроектів.

Депутати від «Батьківщини» працювали над 36 законопроектами. Андрій Ніколаєнко та Сергій Тарута більше всіх займалися законотворчою діяльністю. Члени фракції «Опозиційна платформа» брали участь у розробці 33 законопроектів, група «За майбутнє» – 30, група «Довіра» – 29, фракція «Голос» – 22, «Європейська солідарність» – 15.

З позафракційних депутатів найбільше законотворчою діяльністю займався Дмитро Шпенов.

Нагадаємо, «Слово і діло» порахувало, скільки позачергових засідань було під час роботи третьої сесії Верховної ради і скільки рішень на них ухвалили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: